Of je nu een avontuurlijke of een relaxte zonvakantie in het vooruitzicht hebt, je weet maar nooit wat er kan gebeuren. Een wespensteek, een schaafwond of een zonverbrande neus. Wat te doen bij dit soort ongemakken? Qiino crème vermindert jeuk, pijn en herstelt de huid en is daarom de ideale ‘all-in-one’ crème voor als je op vakantie gaat. Hieronder 5 redenen om een tube Qiino crème in je koffer te stoppen.

1. Als aftersun crème

Heb je een vakantie naar de zon geboekt? Zorg er dan in ieder geval voor dat je voldoende beschermende kleding en een goede zonnebrand1 bij je hebt. Maar vergeet ook zeker niet om je huid te beschermen nádat je in de zon bent geweest. Zonlicht kan namelijk oxidatieve stress2 veroorzaken en daardoor het DNA van je huidcellen beschadigen. Gebruik daarom na een dagje zon Qiino crème. Met Qiino crème geef je je huid een extra portie antioxidanten. Zo kan je huid zichzelf herstellen en wapenen tegen schade aan de huidcellen.

2. Bij kneuzing of verstuiking

Het is natuurlijk niet te hopen, maar een ongeluk zit helaas vaak in een klein hoekje. Verstuik je je enkel of kneus je je pols? Dan biedt Qiino crème verlichting. Een kneuzing of verstuiking geeft vaak een fikse zwelling en veel pijn. Daarbij wordt de plek van de kneuzing of verstuiking ook nog eens kwetsbaar voor oxidatieve stress en ontstekingen. Qiino crème heeft de unieke eigenschap dat het zwellingen, pijn en oxidatieve stress kan verminderen. Heb je iets gekneusd of verstuikt? Smeer dan een paar keer per dag Qiino crème op de gekneusde of verstuikte plek.

3. Ter voorkoming van littekenvorming 

Een schaafwondje, een schrammetje of een snee. Vervelend om op te lopen, al herstellen dit soort kleinere wondjes meestal uiteindelijk vanzelf en hou je er geen litteken aan over. Wil je de genezing van een oppervlakkige schaafwond bevorderen? Breng dan meermaals per dag een dun laagje Qiino crème op de schaafwond aan.

Is de wond wat dieper? Dan is het nog belangrijker dat het genezingsproces goed verloopt. Raakt dit proces verstoord, dan kan dat namelijk leiden tot een litteken. Zo’n verstoord genezingsproces wordt meestal veroorzaakt door oxidatieve stress. Gebruik daarom Qiino crème nadat je een wond(je) hebt opgelopen. Zo bevorder je de genezing van de huid en voorkom je zoveel mogelijk littekenvorming. Start met smeren op het moment dat de wond niet meer open is en masseer het een paar keer per dag in met Qiino crème.

4. Bij een koortslip

Voor veel mensen is zonlicht één van de uitlokkers van een koortslip. Vervelend natuurlijk, zeker als je op vakantie bent. Een koortslip ontstaat wanneer het herpesvirus dat je bij je draagt ‘wakker geschud’ wordt. Dat virus wordt actief in een situatie van, jawel: oxidatieve stress. Zonlicht, stress, menstruatie, maar ook koorts kunnen zorgen voor oxidatieve stress en zijn daarmee dus vaak een trigger voor een koortslip. Om een koortslip te voorkomen en te genezen is het dus belangrijk om zoveel mogelijk oxidatieve stress te voorkomen. Wij raden dan ook aan om Qiino crème preventief te smeren als je weet dat je gevoelig bent voor het krijgen van een koortslip. Op die manier blijft de huid in optimale conditie. Voel je een koortslip opkomen? Smeer dan vijf tot zes keer per dag de gevoelige plek in met Qiino crème.

5. Bij jeuk na een insectenbeet

Last, but not least. Op vakantie is er helaas vaak geen ontkomen aan: muggen, wespen, bijen en mieren. En wat te denken van processierupsen? Hoewel deze insecten meestal niet veel kwaad doen, kan een insectensteek of -beet behoorlijk veel jeuk geven. Ook de haartjes van processierupsen kunnen vervelende jeuk geven. Ben je gestoken of gebeten door een insect? Dan is het belangrijk om de jeuk zo snel mogelijk te stoppen. Niet alleen omdat jeuk vervelend is, maar ook omdat door te krabben de huid kan gaan ontsteken. Qiino crème heeft de eigenschap dat het jeuk vermindert en ontstekingen tot rust kan brengen. Smeer daarom Qiino crème direct nadat je een insectensteek of -beet hebt opgelopen en herhaal dat een paar keer per dag. Ook geschikt bij jeuk na een kwallenbeet. Na gebruik van de crème zul je merken dat de jeuk snel verdwijnt. 

We wensen je een fijne zomer toe!

Koop nu Qiino crème
  1. //www.dr-jetskeultee.nl/niet-verbrand-toch-schade/#:~:text=Door%20uv%2DA%2Dstraling%20verbrand,gevaarlijker%20door%20in%20de%20huid
  2. Bij oxidatieve stress zijn er te veel schadelijke moleculen in het lichaam aanwezig. Dit soort moleculen kan gezond weefsel aantasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek jouw smeercase hier!
Ontdek jouw smeercase hier!
Winkelmand
Wat onze klanten zeggen
248 beoordelingen