Last van wintertenen?

probeer Qiino crème
Reviews
Een laagdrempelig alternatief voor een probleem waar nog geen oplossing voor was…
  • Met gepatenteerd Qinino™ ingrediënt

  • Stimuleert de aanmaak van een krachtig antioxidant 

  • Ontdekt en ontwikkeld door een Nederlandse huisarts

  • Verkrijgbaar sinds september 2021

het verhaal erachter

Wat zeggen anderen?

We hebben de crème gebruikt voor wintertenen, omdat we daar niet van konden slapen (jeuk, branden). Na 3 avonden was het al over! Alleen ‘s avonds gesmeerd vlak voor naar bed gaan. 

G. M Klooster

Gebruikt voor wintertenen, na 3 dagen had ik al geen pijn meer. De eerste weken smeerde ik 3 keer per dag. Daarna 2 maal. Nu door de hoge temperatuur buiten gebruik ik het niet meer. Ik heb het gevonden op Google. Ik heb 10 jaar lang elke winter zo’n pijn gehad, het is voor mij een wonderzalf. Ik heb het geadviseerd aan een kennis, ook zij heeft er geen last meer van. Ook mijn pedicure heb ik op de hoogte gesteld. Ik ben er zeer blij mee.

Mona van Schaften

Ik gebruik de crème voor mijn voeten. Ik had erge last van een winterteen (grote teen) die opgezet, rood en erg pijnlijk was. Ook kwam er aan de onderkant een soort blaas. De eerste keer dat ik de crème ‘s avonds voor het naar bed gaan op mijn voeten smeerde, gingen mijn voeten lichtjes tintelen. Daarna heb ik twee maal per dag mijn voeten met de crème ingesmeerd. Inmiddels is de winterteen bijna genezen. De zwelling is weg, de pijn is weg en de blaas is alleen nog te zien als een wondje dat nog niet helemaal weg is.

Anoniem

Ik heb last van wintertenen. Tegen de tijd dat er natte sneeuw op komst is (dat voel ik meestal al een paar dagen van te voren aankomen) beginnen mijn tenen ontzettend pijn en gevoelig te worden. Sinds een paar weken smeer ik dagelijks een paar keer mijn tenen dun in en wrijf goed in (massage, waardoor de tenen warmer worden) en ze beginnen direct warm aan te voelen. Lijkt erop dat de zalf warmte uitstraalt. 

Alda H.

Hoe ontstaan wintertenen?

Er zijn uiteenlopende oorzaken voor deze aandoening, maar in veel gevallen is er sprake van verkramping van de haarvaatjes. Dit zijn hele kleine bloedvaatjes in onze huid. Door die verkramping stroomt het bloed niet goed door en kunnen klachten ontstaan zoals verkleuring, gevoelloosheid en kou. Een slechte doorbloeding kan ook oxidatieve stress veroorzaken, waardoor ontstekingen kunnen ontstaan. 

Voor zover bekend, bestaat er geen behandeling voor de klachten. Vaak wordt geadviseerd om het lichaam warm te houden met goede kleding en te stoppen met roken. Soms wordt medicatie voorgeschreven om de doorbloeding in de voeten te stimuleren. Vooralsnog lijkt er tegen wintertenen geen medicijn, zalf of crème te zijn die de klachten kan verminderen.

Lees meer
Qiino crème

Qiino crème, een laagdrempelige aanpak

Met de ontdekking van het QininoTM ingrediënt, dat verwerkt zit in Qiino crème, lijkt het erop dat we een laagdrempelig alternatief voor bovenstaande klachten hebben ontdekt.

In de afgelopen jaren hebben we mensen in onze omgeving met wintertenen gevraagd Qiino crème gedurende een aantal weken meerdere malen per dag te smeren. Dit heeft anekdotisch bewijs opgeleverd dat Qiino crème inderdaad in deze gevallen leidt tot vermindering van de klachten.

We veronderstellen dat het QininoTM ingrediënt de aanmaak van de stof ‘nitric oxide’ stimuleert. Wetenschappelijke literatuur laat zien dat dit gas veel verschillende functies heeft, waaronder een antioxidatieve werking. In theorie is het mogelijk dat Qiino crème bijdraagt aan vermindering van ontstekingen en aan een algehele toename van de huidtemperatuur.

Op termijn hopen we dit werkingsmechanisme met wetenschappelijk onderzoek aan te kunnen tonen.

Meer over het qinino™ ingrediënt
Qiino crème
bestel nu

Een nieuw type crème.

Qiino crème is een nieuw type crème en sinds september 2021 verkrijgbaar. Op dit moment bestaat er nog geen wetenschappelijk onderzoek naar de werking ervan. Wel is er theoretisch en anekdotisch bewijs dat Qiino crème wintertenen vermindert en tegen kan gaan.

Bekijk hier alle reviews:

Benieuwd wat Qiino crème voor jou kan betekenen?

Start vandaag nog met smeren.

Koop nu

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik het beste Qiino crème gebruiken?

Wij adviseren Qiino crème preventief te smeren in de periode dat je gevoelig bent voor het krijgen van wintertenen. Smeer de voeten drie tot vier keer per dag in met de crème. We raden aan de crème ruim voordat je naar buiten gaat te smeren, zodat de voeten op temperatuur kunnen blijven. 

Uit welke ingrediënten bestaat Qiino crème?

Aqua (oplosmiddel), Helianthus Annuus Seed Oil (vulmiddel), Polyglyceryl-6 Stearate (mengstof), Butyrospermum Parkii Butter (verzachtend), Magnesium Stearate (smeerbaarheid), Citric Acid (zuurgraad), Cetearyl Alcohol (consistentie), Glyceryl Stearate (stabilisator), Chitosan Nitrate (Qinino), Polyglyceryl-6 Behenate (mengstof), Lonicera Japonica Flower Extract (conserveermiddel), Parfum, Lonicera Caprifolium Flower Extract (conserveermiddel), Disodium Phosphate (buffer), Benzyl Salicylate (parfum), Benzyl Benzoate (parfum), Citronellol (parfum).

Is Qiino crème geschikt voor kinderen?

Ja, Qiino crème kan vanaf 3 jaar worden gebruikt. 

Geeft Qiino crème bijwerkingen?

Voor zover bekend geeft Qiino crème geen bijwerkingen. Bij allergie voor een van de ingrediënten adviseren we het gebruik van de crème te staken.

Bestaat er al wetenschappelijk bewijs voor de werking van Qiino crème?

Qiino crème is zeer recent op de markt gekomen. Er is nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van de crème. Dit gaat op termijn wel gebeuren.

Uiteraard is Qiino crème een veilig product en voldoet het aan de Europsese regelgeving voor cosmetica.

Benieuwd voor welke klachten Qiino crème nog meer gebruikt kan worden?

bekijk het hier
Winkelmand
Wat onze klanten zeggen
248 beoordelingen