Een aambei is een onschuldige, maar vervelende aandoening. In deze blog beantwoorden we de volgende vragen: wat is een aambei precies, hoe ontstaat het en wat kan je ertegen doen?

Wat zijn aambeien?

Een aambei is een uitstulping van een ader in de anus. In de anus bevindt zich namelijk een heel netwerk van aders. Soms kan zo’n ader opzwellen en gaan uitstulpen. Hierdoor ontstaan aambeien. Een aambei kan aan de binnenkant van de anus ontstaan, dit wordt een ‘inwendige aambei’ genoemd, of naar buiten komen. In dat geval gaat het om een uitwendige aambei.1 Aambeien geven vervelende klachten. Zo kan het erg pijnlijk zijn en een jeukend of branderig gevoel geven.2 Ook kan je bloed verliezen tijdens de ontlasting.

Hoe ontstaan aambeien en wat kun je ertegen doen?

Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van een aambei. Doorgaans zwellen de aderen in de anus op wanneer er te lang en te veel druk op komt te staan. Bijvoorbeeld wanneer je hard perst tijdens de ontlasting, of tijdens een bevalling. Ook langdurig hoesten of lang staan zonder afwisselende bewegingen verhoogt de druk rond de anus.

Je kunt aambeien zoveel mogelijk voorkomen met een gezonde leefstijl. Dat betekent dat je voldoende water drinkt, voldoende beweegt en een regelmatige stoelgang hebt. Ook is het belangrijk om vezelrijk voedsel te eten, zoals bruinbrood, groenten en vruchten. Vezelrijk voedsel trekt namelijk vocht aan en zorgt ervoor dat je ontlasting zacht blijft.3

Mocht je toch een aambei hebben, dan verdwijnt deze gelukkig meestal vanzelf.4 Om de genezing goed te laten verlopen is het verstandig om voorzichtig te zijn met ruw wc-papier. Het is aan te raden om na de ontlasting de anus schoon te maken met een vochtig doekje (zonder parfum). In sommige gevallen wordt door de huisarts laxeermiddel voorgeschreven of een ander medicijn.5 Voor medicijnen die te koop zijn bij de drogisterij is geen bewijs dat ze de genezing versnellen.6

Qiino crème als middel tegen aambeien

Ben je op zoek naar een crème die klachten van uitwendige aambeien kan verlichten? Probeer dan Qiino crème. Qiino crème bevat het gepatenteerde Qinino™ ingrediënt en heeft een uniek werkingsmechanisme. Het Qinino™ ingrediënt stimuleert lokaal de aanmaak van de stof ‘nitric oxide’, kortweg: NO. NO is een bijzondere stof met verschillende functies. Zo vermindert het jeuk en pijn en stimuleert het de genezing van wondjes. Daarnaast helpt NO de kringspier van de anus te ontspannen. Dit is belangrijk om de genezing van aambeien goed te laten verlopen. Aambeien zorgen namelijk voor jeuk en kloofjes, waardoor de kringspier verkrampt. Hierdoor ontstaat juist nog meer pijn en kunnen kloofjes niet goed genezen. Qiino crème helpt deze cirkel te doorbreken.

Benieuwd wat Qiino crème voor jou kan betekenen?

Probeer nu
Meer weten?

Download hier de informatiebrochure over aambeien van de Maag Lever Darm Stichting.

En lees hier onze blog over het belang van Nitric Oxide.

Gebruikte bronnen

  1. eten%20(20,van%20een%20warm%20bad%20helpen
  2. //www.apotheek.nl/klachten-ziektes/aambeien#hoe-herken-ik-aambeien
  3. //www.thuisarts.nl/aambeien/ik-heb-last-van-aambeien
  4. //www.thuisarts.nl/aambeien/ik-heb-last-van-aambeien
  5. //www.mlds.nl/ziekten/aambeien/#:~:text=Zoals%20meer%20vezels%20eten%20(20,van%20een%20warm%20bad%20helpen
  6. //www.thuisarts.nl/aambeien/ik-heb-last-van-aambeien
Ontdek jouw smeercase hier!
Ontdek jouw smeercase hier!
Winkelmand
Wat onze klanten zeggen
248 beoordelingen