Rosacea is een veelvoorkomende chronische huidaandoening die zich op veel verschillende manieren kan uiten. Van roodheid tot bultjes en van puistjes tot duidelijk zichtbare bloedvaatjes in het gezicht. Wist je dat ‘rosacea’ letterlijk ‘rood als een roos’ betekent? Kenmerkend voor de aandoening is namelijk dat vaak het centrale gedeelte van het gezicht erg rood is gekleurd of met vlagen rood kan worden. In deze blog gaan we dieper in op deze huidaandoening en beschrijven we wat ertegen te doen is.

Rosacea komt voor bij zo’n 1 tot 10% van de mensen tussen de 30 en 50 jaar oud. De aandoening komt relatief vaak voor bij vrouwen met een lichte huid. Naast de kenmerkende klachten in het gezicht, geeft rosacea in veel gevallen ook oogklachten, zoals droge of zere ogen.

De oorzaak van rosacea

Het is eigenlijk niet bekend waardoor rosacea precies ontstaat, maar er zijn wel enkele theorieën. Eén van de veronderstellingen is dat de bovenste laag van de huid is aangetast bij mensen met rosacea. Daardoor is de huid gevoelig voor allerlei invloeden van buitenaf. Het gevolg hiervan is dat er makkelijker ontstekingen kunnen ontstaan in de huid. Een ander idee over het ontstaan van rosacea heeft te maken met het feit dat de bloedvaatjes in het gezicht abnormaal verwijd zijn. Weer een andere oorzaak zou liggen bij een verstoord microbioom van de huid. Dat betekent dat de balans tussen goede en slechte micro-organismen, waaronder bacteriën en schimmels, uit verhouding is. In het geval van rosacea is er mogelijk te veel van de Demodex mijt (een bepaald type mijt-soort) aanwezig die voor ontstekingen in de huid kan zorgen.

Waarom sommige mensen gevoeliger zijn voor het krijgen van rosacea dan anderen blijft onduidelijk. Mogelijk spelen erfelijke factoren een rol. Los daarvan is van een aantal factoren bekend dat ze duidelijke uitlokkers van de klachten zijn, zoals warme dranken, zonlicht, saunabaden, alcohol, stress en bepaalde medicatie.

Ontstekingen tegengaan

Rosacea valt onder de zogenoemde ‘ontstekingsachtige’ huidaandoeningen, een groep huidaandoeningen waar eczeem en psoriasis ook onder vallen. Helaas gaat rosacea niet over. Er zijn wel middelen die de klachten kunnen verminderen. Deze middelen zij er vaak op gericht om de ontstekingen aan te pakken, bijvoorbeeld met antibiotica of metronidazol crème. Hoe deze middelen eigenlijk precies werken is overigens niet helemaal bekend. Wel is duidelijk dat bij het stoppen van deze behandelingen de klachten meestal weer terugkomen.

Qiino crème als alternatieve aanpak

Met de ontdekking van het Qinino™ ingrediënt hebben we mogelijk een alternatieve aanpak ontdekt waarmee op natuurlijke wijze ontstekingen tegengegaan kunnen worden. Dit ingrediënt, dat verwerkt zit in Qiino crème, kan lokaal en van buitenaf namelijk zorgen voor de vorming van het antioxidant ‘nitric oxide’ (NO). In een eerdere blog beschreven we al de bijzondere eigenschappen van NO en hoe dit lokaal een ontstekingsremmende werking kan hebben. We veronderstellen dat NO de gevoeligheid van de huidsensoren vermindert voor allerlei mogelijke prikkels. Dit zou uiteindelijk het opvlammen van rosacea kunnen voorkomen. Op dit moment onderzoeken verschillende farmaceutische bedrijven de rol van NO in de behandeling van rosacea. Zelf hebben we de afgelopen periode verschillende reviews van mensen ontvangen die met goed resultaat Qiino crème gebruiken tegen rosacea klachten.

Heb je last van rosacea en ben je benieuwd wat Qiino crème voor jou kan betekenen? We raden aan de crème meerdere malen per dag op te brengen. Zijn de klachten eenmaal verminderd, dan kan Qiino crème als onderhoudende crème gebruikt worden. Vaak is het dan voldoende om eenmaal per twee dagen te smeren. 

Probeer Qiino crème

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek jouw smeercase hier!
Ontdek jouw smeercase hier!
Winkelmand
Wat onze klanten zeggen
248 beoordelingen