0
0

Vitaal ouder worden?

Ja, graag!

Naarmate je ouder wordt maakt je lichaam steeds minder Nitric Oxide aan

Naarmate je ouder wordt maakt je lichaam steeds minder Nitric Oxide aan

Nitric Oxide (NO) is één van de meest essentiële stoffen in ons lichaam. Het reguleert onder andere de bloeddruk, bevordert een goede nachtrust, werkt ontstekingsremmend en ondersteunt het immuunsysteem.

Veel chronische (ouderdoms)ziektes, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en verhoogde bloeddruk, lijken geassocieerd te zijn met een tekort aan NO. De afname van NO door ouder worden, is een onvermijdelijk proces. 

Je kunt je NO-gehalte zo optimaal mogelijk houden door de juiste bacteriën in je lichaam voldoende nitraat te geven.

Ieder mens heeft speciale bacteriën in en op het lichaam die nitraat kunnen ‘activeren’ zodat uiteindelijk NO gevormd wordt. Dit type bacteriën leeft onder andere in onze dikke darm.

Helaas wordt nitraat uit voeding, zoals spinazie en rucola, volledig in de dunne darm opgenomen en daarna voor een groot deel (ongeactiveerd) uitgescheiden via urine. 

Het gepatenteerde Qinino™ ingrediënt dat in Qiino Voedingssupplementen zit, brengt hier verandering in. Qinino™ zorgt ervoor dat nitraat wél in de dikke darm kan komen en stimuleert zo op natuurlijke wijze de aanmaak van NO. 

lees meer over Nitric Oxide en qinino™

Qiino voedingssupplement stimuleert op unieke en natuurlijke wijze de aanmaak van Nitric Oxide

Qiino Voedingssupplement stimuleert op unieke en natuurlijke wijze de aanmaak van Nitric Oxide 

Eén pouch bevat 90 capsules voor 3 maanden gebruik.

€34.95

bestel nu

Experiment

Drie condities

Om na te gaan of Qiino Voedingssupplement inderdaad tot meer nitraat in de dikke darm leidt, zijn bij een gezonde vrijwilliger drie condities onderzocht:

  1. Qiino Voedingssupplement met Qinino™ ingrediënt
  2. Supplement met ‘gewoon’ nitraat (kaliumnitraat)
  3. Geen supplement (controle)

In het figuur hieronder zijn de resultaten zichtbaar. In conditie 1 en 2 werd dezelfde hoeveelheid nitraat gebruikt.

Wat valt op?

Kaliumnitraat wordt direct uitgescheiden
Er is een relatief snelle piek te zien in uitgescheiden nitraat in conditie 2 (kaliumnitraat). Dit is ook te verwachten omdat normaal gesproken een groot deel van nitraat,  bijvoorbeeld uit bladgroenten, direct door de dunne darm wordt opgenomen en vervolgens wordt uitgescheiden via urine. 

Qiino verhoogt nitraat in het lichaam
De snelle toename in nitraat in urine is niet terug te zien in conditie 1 (Qiino Voedingssupplement). Dit wijst erop dat veel meer nitraat ‘doorstroomt’ naar de dikke darm en dus niet direct uitgescheiden wordt via urine. Ook is te zien dat de totale hoeveelheid uitgescheiden nitraat met Qiino veel lager is dan in conditie 2 (kaliumnitraat). Dit wijst erop dat met Qiino Voedingssupplement veel meer nitraat in het lichaam wordt opgenomen en dus omgezet kan worden naar Nitric Oxide.

Bij gebruik van het Qinino™ ingrediënt wordt een groot deel van het nitraat vastgehouden in het lichaam. Hierdoor kan potentieel veel meer NO gevormd worden.

Wist je dat?

Wist je dat ons lichaam niet alleen NO aanmaakt met behulp van nitraatrijk voedsel, maar dat de stof ook van nature gevormd wordt in onze bloedvaten? Wanneer je beweegt gaat het bloed sneller door je vaten stromen. De wrijving die hierdoor ontstaat stimuleert de aanmaak van NO. Daarom is lichaamsbeweging zo goed voor je.

Maar naarmate we ouder worden, zijn onze vaten steeds minder in staat om NO te vormen. Dat komt omdat ze stugger en stijver worden. Een gezonde leefstijl met voldoende beweging houdt de afname van NO een beetje tegen, maar kan het helaas niet voorkomen. Des te belangrijker is het om zeker op latere leeftijd je NO-gehalte op peil te houden!

Hieronder zie je hoe de productie van NO in de bloedvaten afneemt naarmate je ouder wordt.

Blog

Bekijk alle posts

Veelgestelde vragen

Wat maakt Qiino Voedingssupplement bijzonder?

Qiino Voedingssupplementen zijn uniek omdat ze het gepatenteerde Qinino™ ingrediënt bevatten. Nitraat dat met het voedsel wordt ingenomen komt niet tot de dikke darm. Qinino™ komt echter wel (deels) tot in de dikke darm en zet daar speciale bacteriën aan tot de omzetting van nitraat naar de stof nitriet. In de darmen wordt nitriet vervolgens omgezet in NO (Nitric Oxide), wat een zeer sterk antioxidant is.

Wat is het verschil met andere NO supplementen?

Er zijn twee routes waarop het lichaam NO aanmaakt, met behulp van bacteriën en met behulp van enzymen. Er zijn honderden ‘Nitric-Oxide boosters’ op de markt verkrijgbaar. Grofweg claimen die producten op één van die twee routes invloed te hebben. 

  • Rode bieten extract: vooral bij duursporters is dit populair. Rode bieten bevatten veel nitraat en de werking berust op dezelfde werking als Qinino™ (via de zogenaamde Nitraat-Nitriet-NO route, bacteriën spelen hierbij een essentiële rol). Het grote verschil is echter dat de nitraat in rode bieten volledig door de dunne darm wordt opgenomen en vervolgens voor een groot deel wordt uitgescheiden via de urine. Maar een heel klein deel van de totale hoeveelheid nitraat in rode bieten kan uiteindelijk worden omgezet in NO (zo’n 5%). Als je veel nitraat via rode bieten extract inneemt zit je daarnaast al snel over de ADI (Aanvaardbare Dagelijkse Inname). In het ‘Experiment’ elders op deze pagina wordt het verschil beschreven tussen een supplement met ‘gewoon nitraat’ en het Qiino supplement. Een supplement met rode bieten extract is te vergelijken met ‘gewoon nitraat’ in het experiment. 
  • L-arginine: dit is een aminozuur en is een ‘voorloper’ van NO. Om L-arginine om te zetten in NO zijn specifieke enzymen nodig (NOS: Nitric Oxide Synthases). Deze enzymen werken echter niet meer of veel minder goed onder invloed van diverse factoren waaronder veroudering, oxidatieve stress, slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging, roken, diabetes, een suikerrijk dieet, etc. Extra L-arginine heeft in zo’n geval dus veel minder zin aangezien het niet omgezet kan worden. 

Bestaat er al wetenschappelijk bewijs voor Qiino Voedingssupplement?

Qiino Voedingssupplement is zeer recent op de markt gekomen. Er is nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van de supplementen zelf. Uiteraard is Qiino Voedingssupplement een veilig product en voldoet het aan de Europsese regelgeving voor voedingssupplementen.

Is Qiino Voedingssupplement een natuurlijk product?

Qiino Voedingssupplementen bestaan uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten. Het unieke Qinino™ ingrediënt bestaat uit chitosan en nitraat, beide natuurlijke stoffen. Chitosan is vaak afkomstig van schelpdieren, in het geval van de Qinino™ wordt gebruikgemaakt van champignons. De verdere samenstelling van de supplementen bestaat uit ondersteunende, natuurlijke stoffen. Daarmee zijn de supplementen ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Qiino Voedingssupplementen bevatten geen levende bacteriën.

Is Qiino Voedingssupplement geschikt voor mij?

Qiino Voedingssupplement is geschikt voor iedere volwassene die bezig is met vitaal ouder worden. Vanaf het 20e levensjaar begin de hoeveelheid Nitric Oxide al af te nemen in het lichaam. Door elke dag een Qiino Voedingssupplement te slikken compenseer je deels dit verlies. 

En voor kinderen?

Nee, Qiino Voedingssupplement is bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Geven Qiino Voedingssupplementen bijwerkingen?

Voor zover bekend geeft Qiino Voedingssupplement geen bijwerkingen. Bij overgevoeligheid voor één van de ingrediënten adviseren we het gebruik van de supplementen te staken.

Hoe vaak moet ik de voedingssupplementen slikken?

De voorgeschreven hoeveelheid is eenmaal daags 1 capsule.

Welke ingrediënten zitten er in de supplementen?

Chitosannitraat, HPMC-vegacapsule (vegetarisch), Ascorbinezuur, anti-klontermiddel (Natriumwaterstoffosfaat), vulmiddel (Cellulose), Cholecalciferol.

Nieuwsbrief

Ontdek jouw smeercase hier!
Ontdek jouw smeercase hier!
Winkelmand
Wat onze klanten zeggen
241 beoordelingen