Last van psoriasis?

Gebruik Qiino crème bij jeuk, schilfering en roodheid.

probeer nu
Reviews
  • Met gepatenteerd Qinino™ ingrediënt

  • Voedt goede huidbacteriën

  • Gaat oxidatieve stress en ontstekingen tegen

  • Ontdekt en ontwikkeld door een Nederlandse huisarts

het verhaal erachter

Wat zeggen anderen?

Ik heb last van psoriasis aan beide ellebogen. Al een tijdje gebruik Qiino crème, omdat het de schilfering vermindert en de schrijnende jeuk blijkt te verlichten. Sinds kort onderwerp ik mij aan een uitgebreidere behandeling. Ik neem een langdurig band met magnesium badkristallen in combinatie met soda (alles bij de drogist verkrijgbaar). Daarna insmeren met Qiino. De psoriasis gaat er niet van weg, maar is nauwelijks voel- of zichtbaar.

Mathieu C

Gebruikt bij psoriasis. Na 5x smeren geen schilfering meer op de handen. 1x per dag gesmeerd, gedurende 5 dagen.

Annemie

De crème heb ik gebruikt voor kloofjes, ruwe handen, en op de hoofdhuid voor psoriasis. Het verlicht zeker, smeert prettig en blijft niet vettig aanvoelen. Wat me opviel is dat ik deze crème 2 keer heb gebruikt bij een klein wondje, het wondje genas heel snel. De crème gebruik ik niet dagelijks en niet met regelmaat, alleen indien nodig. Het is een fijn en interessant product.

Anoniem

Ik heb de crème gebruikt voor psoriasis klachten. De roodheid, schraalheid en schilfers zijn nagenoeg weg. Ik heb de crème een keer per dag, ‘s avonds aangebracht.

Jan B.

Hoe ontstaat psoriasis?

Normaal gesproken worden in de huid voortdurend oude cellen door nieuwe vervangen. Bij psoriasis worden eigenlijk te veel en te snel nieuwe huidcellen aangemaakt. Dit gaat zo snel dat de nieuwe huidcellen niet de kans krijgen om volledig uit te groeien en vervolgens gaan schilferen.

Waarom de celdeling op hol slaat, is niet precies duidelijk. Het lijkt erop dat zowel genetische als omgevingsfactoren, zoals het gebruik van bepaalde medicatie, alcohol, sigaretten en stress, een rol spelen.

Wanneer de celdeling in de huid van slag raakt, verstoort dit het microbioom van de huid. Met het microbioom worden alle levende organismen bedoeld, zoals bacteriën, virussen en schimmels, die op en in ons lichaam leven en dus ook op onze huid. Onderzoek laat zien dat mensen met psoriasis een andere samenstelling van het huidmicrobioom hebben vergeleken met mensen zonder deze huidaandoening. 

Lees meer
psoriasis
Qiino crème

Samenwerking aangaan met goede huidbacteriën

Het QininoTM ingrediënt, dat verwerkt zit in Qiino crème, kan op twee verschillende manieren bijdragen aan het verlichten van psoriasis klachten, zoals jeuk, schilfering en roodheid.

1. Voeding voor goede huidbacteriën

Het Qinino™ ingrediënt bevat voeding voor goede huidbacteriën zodat die kunnen groeien en vermeerderen. Op die manier kunnen goede huidbacteriën de slechte bacteriën te lijf gaan. Dit brengt het huidmicrobioom weer in balans.

2. Sterk antioxidatieve werking

Het Qinino™ ingredient zorgt ook voor de aanmaak van de stof ‘nitric oxide‘ (NO), een zeer krachtig antioxidant. In dit proces spelen huidbacteriën een belangrijke rol. Door lokaal en van buitenaf de vorming van NO te stimuleren, kan oxidatieve stress afnemen en kunnen ontstekingen in de huid minder worden.

 
Meer over het qinino™ ingrediënt
Qiino crème
bestel nu

Een nieuw type crème.

Qiino crème is een nieuw type crème en sinds september 2021 verkrijgbaar. Op dit moment bestaat er nog geen wetenschappelijk onderzoek naar de werking ervan. Wel is er theoretisch en anekdotisch bewijs dat Qiino crème psoriasis klachten vermindert.

Bekijk alle reviews

Benieuwd wat Qiino crème voor jou kan betekenen?

Start vandaag nog met smeren.

Koop nu

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik het beste Qiino crème gebruiken?

Wij adviseren Qiino crème onderhoudend te gebruiken bij psoriasis klachten. Dan is één keer per dag smeren voldoende. Bij meer klachten raden we aan 2 tot 3 keer per dag te smeren. Bij een zeer hevige opleving adviseren we om een product te gebruiken dat voorgeschreven wordt door een (huis)arts. Qiino crème kan gebruikt worden in combinatie met een voorgeschreven middel.

Uit welke ingrediënten bestaat Qiino crème?

Aqua (oplosmiddel), Helianthus Annuus Seed Oil (vulmiddel), Polyglyceryl-6 Stearate (mengstof), Butyrospermum Parkii Butter (verzachtend), Magnesium Stearate (smeerbaarheid), Citric Acid (zuurgraad), Cetearyl Alcohol (consistentie), Glyceryl Stearate (stabilisator), Chitosan Nitrate (Qinino), Polyglyceryl-6 Behenate (mengstof), Lonicera Japonica Flower Extract (conserveermiddel), Parfum, Lonicera Caprifolium Flower Extract (conserveermiddel), Disodium Phosphate (buffer), Benzyl Salicylate (parfum), Benzyl Benzoate (parfum), Citronellol (parfum).

Is Qiino crème geschikt voor kinderen?

Ja, Qiino crème kan vanaf 3 jaar worden gebruikt. 

Geeft Qiino crème bijwerkingen?

Voor zover bekend geeft Qiino crème geen bijwerkingen. Bij allergie voor een van de ingrediënten adviseren we het gebruik van de crème te staken.

Bestaat er al wetenschappelijk bewijs voor de werking van Qiino crème?

Qiino crème is zeer recent op de markt gekomen. Er is nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van de crème. Dit gaat op termijn wel gebeuren.

Uiteraard is Qiino crème een veilig product en voldoet het aan de Europsese regelgeving voor cosmetica.

Benieuwd voor welke klachten Qiino crème nog meer gebruikt kan worden?

bekijk het hier
Winkelmand
Wat onze klanten zeggen
248 beoordelingen