0

Wie zijn wij?

Een vader...

drie zoons

Tjeu Rietjens

Tjeu studeerde geneeskunde en werkte samen met zijn vrouw 5 jaar lang in de tropen. Daarna is hij 30 jaar werkzaam geweest als huisarts in het Limburgse Weert. Als boerenzoon heeft hij altijd een grote interesse gehad in composteren. Daardoor ontdekte hij in 2015 de unieke samenstelling van het Qininoingrediënt. Met Qiino komen zowel zijn medische als agrarische passie samen. Ondanks dat hij al enkele jaren met pensioen is, gaat er geen dag voorbij dat hij niet bezig is met ‘Research & Development’.  

Tijs, Harm en Jos Rietjens 

Voor de drie broers gaat het samen ondernemen al ver terug. Op de middelbare school startten zij een band waarmee ze de Nederlandse poppodia wilden bestormen. Een mooi avontuur, maar veel verder dan Limburg is het niet gekomen. Twee broers zijn (huis)arts en de derde heeft een IT-achtergrond. Sinds 2007 hebben zij hun krachten gebundeld in een IT-bedrijf in de zorg  (Caresharing). Met name Jos houdt zich naast Caresharing ook bezig met Qiino. 

Een vader en drie broers Rietjens

.....en een schoondochter

Liza Qiino Qinino

Sindskort is ook Liza Cornet, gepromoveerd neurowetenschapper, onderdeel van het team. In 2021 zegde zij haar baan als onderzoeker op om zich fulltime op wetenschapscommunicatie te kunnen richten (Studio Wetenschap). Liza richt zich bij Qiino vooral op kennis en communicatie. 

Onze visie

 
“De komende jaren willen we zoveel mogelijk mensen met aanhoudende huidklachten kennis laten maken met Qiino crème. Met voldoende anekdotisch bewijs kunnen we wetenschappelijk onderzoek starten. Als we kunnen aantonen dat Qinino™ indirect zorgt voor lokale verhoging van het sterke antioxidant Nitric Oxide (NO), dan zijn er legio aan producten te bedenken waar Qinino™ van meerwaarde kan zijn.”
Qiino crème

De Qiino crème is het eerste product met het Qinino™ ingrediënt en sinds september 2021 verkrijgbaar. De crème is te gebruiken voor aanhoudende huidklachten en opkomende lipblaasjes. De ervaringen van gebruikers zijn hier te lezen. 

Qiino supplementen

Naarmate we ouder worden, is het voor onze bloedvaten steeds moeilijker om Nitric Oxide (NO) te produceren. Qiino supplementen hebben als doel dit verlies te compenseren. Op een later moment zullen we meer over dit werkingsmechanisme delen. De eerste stappen zijn inmiddels gezet en de productie van Qiino supplementen zal eind 2021/begin 2022 plaatsvinden.

Qiino neusspray

We veronderstellen dat Qininio™ de stof NO kan verhogen in de neus en luchtwegen wat een positief effect kan hebben op de weerstand. Een neusspray wordt gezien als medisch hulpmiddel en dat betekent dat het aan andere regels moet voldoen dan een cosmetisch product. Wij zijn op zoek naar een partner die Qiino neusspray samen met ons op de markt wil brengen.

Samenwerken?

De potentiële toepassingen en producten met daarin het Qinino ingrediënt zijn zeer divers. Daar zit dan ook direct de uitdaging, een focus is belangrijk en we kunnen niet alles zelf doen. We zijn een klein team en hebben geen laboratorium waar we kunnen testen. Ook is het opzetten van een onderzoek een kostbare aangelegenheid. Graag werken wij dan ook samen met partijen die geïnteresseerd zijn in:

In een klinische of laboratorium setting onderzoek doen naar de werkzaamheid van Qinino™.

Voor andere partijen die het Qinino™ ingrediënt aan hun eigen producten willen toevoegen. 

Samen producten ontwikkelen en onderzoek (laten) doen.  

Zodat nieuwe producten ontwikkeld kunnen worden (zoals de neusspray) en onderzoek kan plaatsvinden. 

Neem contact op
Winkelmand