Het zal je niet ontgaan zijn dat ‘nitric oxide’ een belangrijke rol speelt in waarom Qiino crème anders is dan andere huidcrèmes. Naar de werking van nitric oxide is heel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Maar voordat we daarin duiken, even een stapje terug. Wat is nitric oxide precies?

Nitric oxide, in het Nederlands ‘stikstofoxide’, is een interessante stof die veel positieve gezondheidseffecten heeft. Maar wacht, stikstofoxide? Dat zit toch in uitlaatgassen van auto’s en fabrieken? Dat klopt, maar nitric oxide wordt ook van nature in ons lichaam aangemaakt en daar heeft het veel positieve effecten.

De gezondheidseffecten van nitric oxide

Nitric oxide heeft verschillende goede effecten in ons lichaam. Zo ondersteunt het onder andere de spijsvertering, een goede nachtrust en zorgt het voor verwijding van de vaten. Dit laatste gebeurt vooral bij inspanning en beweging en zorgt ervoor dat er voldoende bloed naar het hart, de organen en de hersenen stroomt. Vanwege deze functie, wordt nitric oxide ook wel een ‘signaalmolecuul’ genoemd. Voor de ontdekking van deze functie ontvingen drie wetenschappers in de jaren ’90 de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde. Nitric oxide wordt dus als een bijzondere stof beschouwd met verschillende goede effecten. Niet voor niets wordt nitric oxide in het boek ‘Hart voor je brein’ door hoogleraren Erik Scherder en Leonard Hofstra een wondermiddel genoemd.

De stof nitric oxide wordt in de scheikunde afgebeeld als de binding tussen een blauwe (nitric) en rode (oxide) atoom

Nitric oxide als antioxidant

Naast bovenstaande functies, heeft nitric oxide ook een zogenaamde antioxidatieve werking. Dat betekent dat het vrije radicalen kan ‘vangen’ die schade kunnen geven aan cellen en weefsels. Bij een teveel aan vrije radicalen, of een tekort aan antioxidanten, spreekt men van ‘oxidatieve stress’. Het QininoTM ingrediënt stimuleert de productie van nitric oxide en daarmee de antioxidatieve werking van de crème. Dat betekent ook dat Qiino crème in potentie kan werken tegen allerlei huidklachten waarbij oxidatieve stress een rol speelt – en dat is bij veel huidklachten het geval. Het bijzondere aan QininoTM is dat het zowel lokaal als van buitenaf de vorming van nitric oxide stimuleert. Maar hoe dat precies werkt, daarover in een volgende blog meer.

Meer weten over de algehele gezondheidseffecten van nitric oxide? Bekijk dan deze website.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontdek jouw smeercase hier!
Ontdek jouw smeercase hier!
Winkelmand
Wat onze klanten zeggen
248 beoordelingen