Last van een koortslip?

Probeer Qiino crème.

probeer nu
Reviews
  • Met gepatenteerd Qinino™ ingrediënt

  • Stimuleert de aanmaak van een krachtig antioxidant 

  • Ontdekt en ontwikkeld door een Nederlandse huisarts

  • Verkrijgbaar sinds september 2021

het verhaal erachter

Wat zeggen anderen?

Heb vaak last van koortslip. Zon en verkoudheid zijn de uitlokkende factoren bij mij. Zodra ik de koortslip voel opkomen ga ik enkele dagen heel vaak tot wel 6 maal daags smeren. Korstvorming en ontsteking blijft dan uit. Ook breng ik de crème vaak preventief aan bij blootstelling aan de zon. Dan meestal 1 of 2 keer per dag.

Marlies

Ik gebruik het na koortslipverschijnselen wat eerst behandelt is met een combinatie creme aciclovir/hydrocortison. Genezing huid ging soepeler, minder kortsvorming, géén barstjes. Eerste dagen meerdere keren daags, geleidelijk geminderd naar 2 maal daags.

Reini

Ik heb de crème besteld omdat ik vaker een koorts lip heb. Maar sinds ik de crème heb …heb ik geen koorslip gehad.. De crème is wel heel zacht voor de lippen wat ik ook geregeld gebruik (daarom geen koorslip) ben heel tevreden.

M Wolfhagen
Bekijk alle reviews

Hoe ontstaat een koortslip?

Een koortslip ontstaat door een infectie in de huid. Deze infectie wordt veroorzaakt door het herpesvirus. Als je ooit dit virus hebt opgelopen, blijft het helaas voor altijd in je lichaam opgeslagen.

Maar wanneer wordt dit virus actief? Het herpesvirus wordt wakker geschud door oxidatieve stress. Oxidatieve stress betekent dat er te veel schadelijke moleculen, oftewel ‘vrije radicalen’, in je lichaam aanwezig zijn.

Oxidatieve stress kan ontstaan door bijvoorbeeld teveel zonlicht, koorts, stress, menstruatie of vermoeidheid. Als gevolg hiervan ontstaan jeukende en pijnlijke blaasjes op en rond je lippen. 

Lees meer
Qiino crème

Oxidatieve stress te lijf met Qiino crème

Om een koortslip uitbraak te voorkomen en te verminderen, is het belangrijk dat er zo min mogelijk oxidatieve stress in de huid aanwezig is.

Het Qinino™ ingrediënt, dat verwerkt zit in Qiino crème, stimuleert lokaal de aanmaak van een zeer krachtig antioxidant (Nitric Oxide). Een antioxidant is een stof die vrije radicalen kan ‘vangen’ en daarmee oxidatieve stress kan tegengaan.

Niet eerder was het mogelijk om lokaal en van buitenaf antioxidanten te vormen. 

Meer over het qinino™ ingrediënt
Qiino crème
bestel nu

Een nieuw type crème.

Qiino crème is een nieuw type crème en sinds september 2021 verkrijgbaar. Op dit moment bestaat er nog geen wetenschappelijk onderzoek naar de werking ervan. Wel is er theoretisch en anekdotisch bewijs dat Qiino crème een koortslip vermindert en tegen kan gaan.

Bekijk hier alle reviews

Benieuwd wat Qiino crème voor jou kan betekenen?

Start vandaag nog met smeren.

Koop nu

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik het beste Qiino crème gebruiken?

Wij adviseren Qiino crème preventief te smeren in de periode dat je gevoelig bent voor het krijgen van een koortslip. Smeer de crème bijvoorbeeld iedere avond voor het slapen gaan op en rond de lippen. Op die manier blijft de huid in optimale conditie. In het geval je een koortslip voelt opkomen, adviseren we 5 tot 6 keer per dag de gevoelige plek in te smeren met Qiino crème. 

Uit welke ingrediënten bestaat Qiino crème?

Aqua (oplosmiddel), Helianthus Annuus Seed Oil (vulmiddel), Polyglyceryl-6 Stearate (mengstof), Butyrospermum Parkii Butter (verzachtend), Magnesium Stearate (smeerbaarheid), Citric Acid (zuurgraad), Cetearyl Alcohol (consistentie), Glyceryl Stearate (stabilisator), Chitosan Nitrate (Qinino), Polyglyceryl-6 Behenate (mengstof), Lonicera Japonica Flower Extract (conserveermiddel), Parfum, Lonicera Caprifolium Flower Extract (conserveermiddel), Disodium Phosphate (buffer), Benzyl Salicylate (parfum), Benzyl Benzoate (parfum), Citronellol (parfum).

Is Qiino crème geschikt voor kinderen?

Ja, Qiino crème kan vanaf 3 jaar worden gebruikt. 

Geeft Qiino crème bijwerkingen?

Voor zover bekend geeft Qiino crème geen bijwerkingen. Bij allergie voor een van de ingrediënten adviseren we het gebruik van de crème te staken.

Bestaat er al wetenschappelijk bewijs voor de werking van Qiino crème?

Qiino crème is zeer recent op de markt gekomen. Er is nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van de crème. Dit gaat op termijn wel gebeuren.

Uiteraard is Qiino crème een veilig product en voldoet het aan de Europsese regelgeving voor cosmetica.

Benieuwd voor welke klachten Qiino crème nog meer gebruikt kan worden?

bekijk het hier
Winkelmand
Wat onze klanten zeggen
248 beoordelingen