0
0

Last van aanhoudende huidklachten?

Last van aanhoudende huidklachten?

Ontdek een nieuw crème

Huidklachten en de rol van Nitric Oxide

Aanhoudende huidklachten, zoals een schrale, rode, gevoelige of geprikkelde huid, maar ook lipblaasjes en kloofjes, ontstaan vaak door een tekort aan antioxidanten.

Qiino crème bevat het gepatenteerde Qinino™ ingrediënt. Dit unieke ingrediënt stimuleert de productie van het krachtige antioxidant Nitric Oxide (NO).

Niet eerder was het mogelijk om lokaal én van buitenaf de productie van NO zo eenvoudig te stimuleren. Met Qinino™ kan dat nu wel. En dit door op een natuurlijke manier gebruik te maken van gezonde bacteriën op de huid.

lees meer over Nitric Oxide en qinino™
Mensen gingen je voor
Tubes Qiino Crème besteld
Mensen lieten een review achter

Een tube bevat 30ml crème. Te gebruiken bij een schrale, gevoelige, rode of geprikkelde huid. Ook te gebruiken bij lipblaasjes en kloofjes.

€12.95

Bestel hier

Wat zeggen anderen?

Ivo Wetzels
GeverifieerdGeverifieerd
5/5

Ik heb de crème gebruikt voor de bestrijding van psoriasis aan mijn knieën. Het vel was donkerder gekleurd dan het overige vel met aan één knie een grijze, droge vlek. De eerste week heb ik tweemaal daags gesmeerd, daarna alleen ‘s avonds. Nu, exact vier weken later is het vel nagenoeg gelijk van kleur met de rest en de grijze vlek is weg. Ik slik daarnaast de qiino capsules.

4 weken geleden
Hans v.
GeverifieerdGeverifieerd
5/5

Vorige winter voor het eerst gebruikt voor winterhanden (waarschijnlijk Corona-gerelateerd). Het was heel hevig. Gelezen over Qiino in de krant. Meteen besteld en meerdere keren per dag gesmeerd. Langzaam werd alles beter (ca. 1 maand) en verdwenen de symptomen. Enkele weken geleden kreeg ik weer uitslag en heb meteen 2 tubes besteld. De eerste is nu half op (2xper dag) en de winterhanden zijn nu al genezen. Ik blijf deze winter smeren. Uitstekend resultaat!

4 weken geleden
Ger
GeverifieerdGeverifieerd
5/5

Gebruikt bij eczeem, effect: verminderde, één keer per dag.

2 maanden geleden
Kim
GeverifieerdGeverifieerd
5/5

Gebruik de crème voor de Lichen sclerose om de huid soepel te houden en littekenvorming te voorkomen. De crème prikt niet, smeert goed. Mag nog iets vetter voor mij.
Verder heb ik bemerkt dat de geur op de aangedane plek, prettig en neutraal is geworden. Ik breng de crème ongeveer 1-2 x daags aan. Bij een opvlamming na ieder toilet bezoek.

Ben erg blij met de crème, in het gezin is redelijk wat eczeem en allergie, multifunctioneel, gebruik hem soms zelfs als dagcreme, heerlijk!

2 maanden geleden
Tilly M.
GeverifieerdGeverifieerd
5/5

ik ben heel blij met deze creme !

2 maanden geleden
Jose Moonen
GeverifieerdGeverifieerd
4/5

Gebruik bij jeuk van aardbeien overgevoeligheid ,roodheid door veel snuiten.

2 maanden geleden
Annemie Houben
GeverifieerdGeverifieerd
5/5

Hele fijne crème gebruik het voor schrale plekjes .
Mijn schoondochter gebruikt het voor kappers exceem
Met heel goed resultaat.

2 maanden geleden
Anoniem
GeverifieerdGeverifieerd
5/5

Heb de Qiino crème gebruikt voor een forse aambei. Al snel na het aanbrengen was de pijn minder evenals de jeuk. De aambei verdween binnen enkele dagen. Heb de crème 3x per dag aangebracht. Nooit eerder zo'n goed werkende crème voor aambeien gehad. Heb de crème ontdekt via Google.

3 maanden geleden
An
GeverifieerdGeverifieerd
5/5

Gebruikt bij uitslag, jeuk, koortslip, kloofjes, ouder wordende huid, schaafplek. Werkt goed. +/- 3x daags.

4 maanden geleden
Anja
GeverifieerdGeverifieerd
4/5

Gebruikt bij eczeem; jeuk en uitslag werd minder, 1x per dag, 's avonds

5 maanden geleden

Qiino Crème is een cosmetisch product. Daardoor mogen we maar een beperkt aantal gezondheidsclaims hanteren. Een claim geeft aan waarvoor een product gebruikt kan worden. 

Wel is bekend uit wetenschappelijke literatuur dat Nitric Oxide een positief effect heeft op verschillende huidaandoeningen. Maar om die link te leggen met Qiino Crème dient eerst onderzoek plaats te vinden. Zover zijn we nog niet.

Qiino Crème is sinds 2021 op de markt. Vanaf die tijd hebben we klanten gevraagd waarvoor ze de crème hebben gebruikt en wat het effect hiervan was. Zij zijn in zekere zin onze ‘burgerwetenschappers’. Dit heeft veel kennis opgeleverd.

Meer weten?

bekijk alle ervaringen

Blog

Bekijk alle posts

Veelgestelde vragen

Wat maakt Qiino Crème bijzonder?

Qiino Crème is uniek omdat het Qinino™ bevat. Qinino™ is een gepatenteerd ingrediënt dat bestaat uit twee natuurlijke stoffen: chitosan en nitraat. Deze stoffen bevorderen de groei van goede bacteriën op de huid en worden daarom prebiotica genoemd. Doordat de groei van goede bacteriën gestimuleerd wordt, kan het microbioom op de huid weer in balans komen.  
 
Daarnaast heeft Qinino™ een postbiotische werking. Postbiotica zijn de stoffen die geproduceerd worden door goede bacteriën. In het geval van Qinino™ worden goede bacteriën gestimuleerd om nitraat om te zetten in de stof nitriet. In de huid wordt nitriet vervolgens omgezet in NO (Nitric Oxide), wat een zeer sterk antioxidant is.
 
Door zowel het microbioom als de aanwezigheid van antioxidanten te stimuleren, zorgt Qiino crème voor een huid die weer in balans is.

Bestaat er al wetenschappelijk bewijs?

Qiino Crème is zeer recent op de markt gekomen. Er is nog geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van de crème. Uiteraard is Qiino Crème een veilig product en voldoet het aan de Europsese regelgeving voor cosmetica.

Naast de anekdotische bewijsvoering is er veel wetenschappelijke literatuur te vinden over de verschillende ingrediënten van Qiino Crème. Hierbij gaat het over de werking van Nitric Oxide (NO), chitosan, het microbioom in de huid en over de symbiose tussen mens en bacterie. Relevante informatie hierover publiceren we in ons blog

Is Qiino Crème een natuurlijk product?

Qiino Crème bestaat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten. Het unieke Qinino™ ingrediënt bestaat uit chitosan en nitraat, beide natuurlijke stoffen. Chitosan is vaak afkomstig van schelpdieren, in het geval van de Qinino™ wordt gebruikgemaakt van champignons. De verdere samenstelling van de crème bestaat uit ondersteunende, natuurlijke stoffen. Daarmee is Qiino Crème ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Qiino Crème bevat geen levende bacteriën.

Uit welke ingrediënten bestaat de Qiino Crème?

Aqua (oplosmiddel), Helianthus Annuus Seed Oil (vulmiddel), Polyglyceryl-6 Stearate (mengstof), Butyrospermum Parkii Butter (verzachtend), Magnesium Stearate (smeerbaarheid), Citric Acid (zuurgraad), Cetearyl Alcohol (consistentie), Glyceryl Stearate (stabilisator), Chitosan Nitrate (Qinino), Polyglyceryl-6 Behenate (mengstof), Lonicera Japonica Flower Extract (conserveermiddel), Parfum, Lonicera Caprifolium Flower Extract (conserveermiddel), Disodium Phosphate (buffer), Benzyl Salicylate (parfum), Benzyl Benzoate (parfum), Citronellol (parfum).

Kan ik de crème ook ergens fysiek kopen?

De crème is momenteel te koop bij:

Apotheek Zuijdgeest (Weert)

Wanneer kan ik het beste Qiino Crème gebruiken?

Qiino Crème is te gebruiken bij (aanhoudende) huidklachten zoals een jeukende, rode, schrale of geïrriteerde huid. Daarnaast kan het worden gebruikt voor lipblaasjes. Zoals alle cosmetica dient ook Qiino Crème niet gebruikt te worden op open wonden. Klik hier om te lezen waar anderen Qiino Crème zoal voor gebruiken. 

Is Qiino Crème geschikt voor kinderen?

Ja, Qiino Crème kan vanaf 3 jaar worden gebruikt. 

Geeft Qiino Crème bijwerkingen?

Voor zover bekend geeft Qiino Crème geen bijwerkingen. Bij allergie voor een van de ingrediënten adviseren we het gebruik van de crème te staken.

Hoe vaak kan ik Qiino Crème gebruiken?

Qiino Crème kan zonder problemen meerdere malen per dag dun worden aangebracht. Het is zelfs te adviseren in het geval van bijvoorbeeld een lipblaasje de crème frequent aan te brengen (6 tot 8 keer per dag). 

Nieuwsbrief

Ontdek jouw smeercase hier!
Ontdek jouw smeercase hier!
Winkelmand
Wat onze klanten zeggen
241 beoordelingen